Pazaryeri helva ve bozasından sonra dondurması da tercih ediliyor


0

BEĞENDİM

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde üretilen Pazarcık helvası ve Pazarcık bozasından sonra el yapımı organik dondurması da vatandaşlardan talep görüyor.

Pazaryeri ilçesinde havaların ısınmasıyla dondurma sezonu biraz geçte olsa başlarken ilçeden temin edilen günlük sütler dondurmalara lezzet katıyor.

Pazaryeri ilçesinde 87 yıl, 4 kuşaktır boza ve helvam üretimi gerçekleştiren Soydan Boza yaz aylarında da organik dondurmaya üretmeyi sürdürüyor.

Pazaryeri ilçesine kışın boza ve helva yazın ise dondurma yemeğe Bursa, Bilecik, Eskişehir ve birçok ilden vatandaşlar geliyor.

Bursa’dan Pazaryeri ilçesine dondurma yemeğe geldiğini söyleyen Musa Demirel, Pazaryeri’nin meşhur dondurmasının adını duyup yemeğe hayal ediyorduk, tadına bakmak için Bursa’dan kalktık geldik ifadesinde bulundu.

 Demirel, İHA muhabirine “Bilecik Pazaryeri ilçesi meşhur Pazarcık Soydan Bozası ve helvasının tanıda bakmak için hep düşünüyorduk hayal ediyorduk ama dondurmasının da meşhur olduğunu duyunca hele tahinli, kestaneli dondurma. Bu lezzet bu tada bakmak için Bursa’dan özel olarak geldik. Gerçekten harikulade eşe dosta tavsiye ederim. Dünya nimetlerinden yararlanmak lazım bu tadı tatmak lazım” diye konuştu.

Pazaryeri helva ve bozasından sonra dondurması da tercih ediliyor
Pazaryeri helva ve bozasından sonra dondurması da tercih ediliyor
Pazaryeri helva ve bozasından sonra dondurması da tercih ediliyor
Pazaryeri helva ve bozasından sonra dondurması da tercih ediliyor

www.pazaryerigundem.com


Back To Top